Nedim Sladić najavio: Kad nas očekuje prvi toplotni val?

2
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić najavio: Kad nas očekuje prvi toplotni val?
Foto: Instagram / Nedim Sladić

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić oglasio se na društvenim mrežama i najavio dolazak prvog toplotnog vala. 

Kako je Sladić objavio na svom Facebook profilu: "Vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta očekujemo u petak, 23. jula, uz najviše dnevne temperature zraka od 32 do 36, lokalno na jugu, sjeveroistoku i istoku zemlje i do 38 °C.

Nagli prekid vrućine obilježit će izražena hladna fronta sa sjeverozapada s kojom će nažalost biti i lokalno izraženijih nevremena na sjeveru i sjeveroistoku Bosne u petak navečer, no nadati se i bez veće materijalne štete s obzirom na vrlo izražene parametre nestabilnosti - heličnost, potencijalnu vrtložnost, snažnu silu uzgona te snažnu toplotnu energiju pri podlozi.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Naglu temperaturnu promjenu svi ćemo osjetiti - u subotu za 10 do 15 °C hladnije u odnosu na petak u većem dijelu Bosne, dok na jugu Hercegovine je ona slabije izražena - za oko 5 °C niže vrijednosti u odnosu na kraj radne sedmice gdje će ostati vrlo toplo pa i vruće."

Vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta očekujemo u petak, 23.06.2023. uz najviše dnevne temperature zraka od 32 do 36,...

Posted by Nedim Sladić on Wednesday, June 21, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije