Nedeljko Elek napravio scenu ispred Suda BiH: Meni da se obraćate s 'vaša ekselencijo'

12
Radiosarajevo.ba
Nedeljko Elek napravio scenu ispred Suda BiH: Meni da se obraćate s 'vaša ekselencijo'
Foto: Twitter / Milorad Dodik i Nedeljko Elek

Nakon nedavnog istupa Sanje Vulić ispred Suda BiH tokom ročišta predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku, ovaj put se istakao Nedeljko Elek, direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo. On je danas nakon ročišta Dodika napravio incident i verbalno napao policajca. 

Naime, Elek je danas došao ispred zgrade Suda Bosne i Hercegovine kako bi podržao Dodika, kojem se sudi neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH, a potrudio se i da privuče malo pažnje.

Zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru, policajci MUP-a KS su prišli vozaču službenog automobila Eleka i zatražili da pomjeri vozilo. Međutim, tu se pojavio i Nedeljko Elek koji je počeo dramiti, govoreći policajcima da se njemu ne mogu obraćati bez "Vaša ekselencijo".

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

"Imamo diplomatski imunitet, nemojte se tako ponašati. Slušaj šta sam ti rekao! Ne možeš se tako ponašati", galamio je, pa, poput prave pokondirene tikve, dodao: "Moraš se ponašati pristojno i kulturno prema licima koji imaju diplomatski imunitet. Slušaj šta sam ti rekao. Fino, kulturno, pristojno, sa 'vaša ekselencijo'. On će pomjeriti auto kad mu ja kažem", rekao je Elek policajcima koji su mirno ignorirajući njegove zahtjeve ponovo zatražili od vozača da pomjeri automobil. 

Nakon napravljene scene Elek je sjeo u automobil i istog trenutka su se pomjerili. Kako su policajci i zatražili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije