Nebojša Vukanović komentira: 'Debakl Dodika, Uzurpator se povijenog repa povlačio pred Senadom'

5
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović komentira: 'Debakl Dodika, Uzurpator se povijenog repa povlačio pred Senadom'
Foto: Printscreen / Milorad Dodik i Senad Hadžifejzović

Bićemo samostalni, ali nemamo plan za secesiju! Bio je genocid u Srebrenici pa nije bio, bio sam naivan. Imamo para dovoljno u budžetu, al ipak trebaju nam arapski novci za projekte….

Tužno je bilo večeras gledati tumaranje, povijanje umormog i dezorijentisanog Uzurpatora, koji je lupao u CD-u kao Maksim po diviziji, pokazao da nema nikakav plan, strategiju i da politika koju vodi najviše podsjeća na neko seosko prelo ili naglabanje pijanaca ispred Zorine birtije, komentiro je zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović na svom blogu nastup predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika na Face TV.

Zatim je Vukanović napisao...

Stevanović: 'Komisija utvrdila da je dokumentacija prof. Ismeta Gavrankapetanovića potpuno ispravna'

Stevanović: 'Komisija utvrdila da je dokumentacija prof. Ismeta Gavrankapetanovića potpuno ispravna'

"Veoma je loše pripremljen, potpuno nespreman i defanzivan bio je Milorad Dodik u Centralnom dnevniku na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića, i ovo je jedno od njegovih najlošijih gostovanja u poslednje vrijeme, gore i od Nedeljom u 2, kad ga je ponizio Bakir Hadžiomerović.

Pokušao je da izbjegavne odgovore na brojna pitanja, vrdao, osjećao se neprijatno i sa mukom pokušao da obmane javnost pojašnjaajući svoju sramnu izjavu da me želi vazduh dijelit sa Bošnjacima, valjao se i tonuo u sopstvenom živom blatu, pokazivao nemoć i dopustio da mu se novinar obraća bez poštovanja, ponižavajući na taj način i Republiku Srpsku jer se nalazi na funkciji predsjednika.

U više navrata je sam sebe pogazio i demantovao u samo par minuta, pokazivao nezrelost, nedosljednost, površnost, neprincipjelnost, i tako se proveo kao bos po trnju jer ga je Senad razbio njegovim oružjem i izjavama kojima je sam sebe pobijao i doveo u šah-mat poziciju.

Dodik je došao da namjerom da spusti loptu, tvrdio da je bio naivan kada je ranije davao izjave da se u Srebrenici dogodio genocid, priznao da se plašio Amerikanaca i zbog toga povlačio poteze i vodio politiku, a onda ponovo počeo da priča gluposti kako će platiti Bošnjacima nekakve dvije milijarde kako bi se Republika Srpska mirno razdružila.

Ovako se ne ponaša ni pijanac, pokazao je još jednom da je srpska bruka i sramota, da nije ni D od državnika, jer je njegova priča na nivou seoskih razmirica a posebno je tužna priča o milijardama u trenutku kada je budžet i finansijski sistem pred pucanjem, kada NESTRO grupacija ključnim institucijama blokira sipanje goriva zbog dugova.

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Dodik je priznao da prosi novce od Saudijske Arabije i drugih arapskih muslimanskih zemalja, jer Republici Srpskoj nedostaje novac u šupljem budžetu, ponovo pokazao da veoma površno i tanko poznaje nacionalnu istoriju, što je nedopustivo za nekog ko se nalazi na mjestu predsjedniku Republike Srpske. Zanimljivo da je, gotovo doslovno, citirao neke moje stavove, od Rusije i „malignog uticaja“, politike zapada do stavova Muhameda Tunja Filipovića i Adila Zulfikarpašića, koje često spominjem u javnosti.

Povio je rep i kada je u pitanju održavanje mitinga u Srebrenici, od koga je odustao, što je dobro jer sam i apelovao da to ne radi jer bi bila provokacija, a potvrdio je da je odložen Vaskršnji svesrpski sabor. I večeras je Dodik pokazao da je njegovo vrijeme isteklo, da je umoran i potrošen, bez energije, stava, saveznika i da je pitanje dana kada će otići sa političke scene. Senad ga je razbio kao zvečku, i krajnje je vrijeme da prihvati dobronamjeran prijedog koji mu je dao da se povuče, prestane da kontaminira sve oko sebe, bruka Srbe i Republiku Srpsku", podvukao je Nebojša Vukanović.

Ako ste propustili intervju - pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije