Ne zaboravite kišobrane: Meteorolozi najavili kišu, grmljavinu i jake vjetrove

0
Radiosarajevo.ba
Ne zaboravite kišobrane: Meteorolozi najavili kišu, grmljavinu i jake vjetrove
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros kiša, pljuskovi i grmljavina su zahvatili područje Krajine, sjevera, jugozapada i dio centralne Bosne. U Hercegovini lokalno slabije padavine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 14; Bihać 18; Banja Luka i Sanski Most 19; Tuzla i Zenica 21; Bijeljina i Doboj 22; Ivan-sedlo i Livno 23; Bugojno, Grude i Trebinje 26; Sarajevo 27; Mostar 28°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934Pa, za 9hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Osvježenje, uz mirniji san, niže temperature i povremene padavine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Povremeno su moguće slabije poteškoće, pretežno u vidu nešto lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Na jugu sunčanije, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana. aktivnosti.

Danas će u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Izgledno je jače grmljavinsko nevrijeme sa obilnim padavinama, lokalno uz pojavu grada. Glavnina padavina je prije podne i sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

6. augusta 2021. godine u petak, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu zemlje do 33 stupnja.

7. augusta 2021. godine u subotu, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva

8. august 2021. godine u nedjelju, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije