Ne spremajte jakne i kišobrane - objavljena prognoza za naredne dane

Radiosarajevo.ba
Ne spremajte jakne i kišobrane - objavljena prognoza za naredne dane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je oblačna Bosna i sjever Hercegovine. Po Bosni lokalno pada kiša. Veći dio Hercegovine je sunčan.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 7; Sokolac 9; Bugojno, Jajce, Livno i Sarajevo 10; Bihać, Drvar i Zenica 11; Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 12; Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 13; Bijeljina i Grude 14; Stolac i Trebinje 15; Široki Brijeg 16; Neum 17; Mostar 18°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947Pa, za 5hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Slično kao proteklog dana, uz nestabilno vrijeme i povremenu kišu većina populacije će biti lošijeg raspoloženja. Neuobičajeno niske temperature, izraženije tokom jutarnjih sati, kod hroničnih bolesnika mogu izazvati umjerene poteškoće. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Tokom cijelog dana širom Bosne će povremeno padati slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Moguća je i slaba grmljavina u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U nedjelju preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana širom zemlje je moguća slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje oblačno sa slabom kišom. Više sunčanog vremena na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

AccuWeather je objavio i prognozu za narednih sedam dana - čini se, sunčani dani su na vidiku tek nekad tamo krajem sljedeće sedmice:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije