Navršilo se 27 godina od povratka imena Bošnjaci i bosanski jezik

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

mostar

Kad ce gradski Bosnjaci preci u elitu, da nas ovi seljani sa Dubrava prestanu voditi....Sirota nauka s ovim likom

ratni pr.

Zar ovi profesori sto su to i sve ostalo postigli u ratu i zahvaljujuci ratu, nisu ratni profiteri? FPN ih je pun!

Evidentirano

Godine 1995-e ekstremisti pod nadzorom beogradsko-šumadijskih kadrova kasetnim bobama su u Zagrebu obavili umorstva mladosti poput Luke Skračića i Almire Osmanović.

SVAKI OD OVIH PROSBRSKIH PORTALA, KAO I OVAJ , PUN JE KMETOVSKIH BOTOVA

GLEDAJ IM KOMENTARA SAMO..USTVARI, OVDJE IMAMO JEDNOG UZP i trojicu GENOCIDASA, koji vise na RSA , drugi vise na KLIXU, treci na DEPO...sve prosrbski antibosnjacki portali..a glupa Bosnjacka omladina se lijepi ko muha na ggovno...A ZA TO I EJSU PLACENI..da navuku glupane,da ih"preobraze" kao u Kini..preko SDP, Njihove stranke, NiP, Damira Niksica i slicnih islamofoba...

Ima još

Godine 2018-e ekstremisti pod nadzorom beogradsko-šumadijskih kadrova obavili su mnogobrojna umorstva mladosti BanjaLuke poput Davida Dragičevića.

miki

Povratak u budućnost nacija (jedino tako je moguće vratiti se u nešto što nikada nije postojalo) ;) Tugica

Sta je cilj srbskih botova?Konkurs za posao-nema prijava?!

Pa bolje nam je ovako, nista ne radimo a IMAMO i za cigara, i za kafica svako jutro, i za pive navecer, i za kladionice.-..BiH je najbolja zemlja na svijetu!Niti placas porez a trazis od drzave..niti radis a svaki dan vani...ali najlakse se uclaniti u SDP, Njihovu stranku, NiP , ili otici u "pokret" onog kocijasa Damira Niksica, notorne budale i KUKATI NA DRZAVU..nista ne raditi a imati...Bogme to NIGDJE nema...UZIMATI HILJADARKU platu, nema se kredita, zivi se u svojoj kuci, ima se auto...a zivot jeftin do bola...fakat KO CE RADITI BA?Jer sto nase firme manje rade, vise ce mo uvoziti i vise ce mo birati JANU ispred OAZE, INU ispred Hife, Mobis ili Eronet prije BH telecoma..

Mile

27 godina od povratka naziva "bošnjak " i bosanskog jezika??? Pa da bi se nešto vratilo, onda je to moralo nekad postojati, zar ne? A ovo oba dvoje nikad nije postojalo.

Istoricar

U ratu su Filipovic i Zulfikarpasic dosli na ideju da BiH muslimane treba zvati Bosnajci. Jer ako je Irska zemlja Iraca, Austrija zemlja Austrijanaca onda je Bosna zemlja Bosnjaka. Izmisljen je i jezik - bosanski. Bilo bi zanimljivo znati koliko se recimo Srba i Hrvata izjasnjavaju kao Bosnjaci kao i koliko njih prica taj nekakav bosanski jezik. Isto tako prica o nekakvoj hiljadugodisnjoj drzavi Bosni je naivna. Kako samo BiH muslimani dodjose do te brojke? A ako za trenutak zanemarimo stvarne istorijske fakte i prihvatimo ideju da je nekakva drzava Bosna postojala hiljadu godina onda se postavlja pitanje kakve veze imaju BiH muslimani sa tom "dugovjecnom" tzv drzavom? Nikakve! Jer muslimana nije bilo na prostoru danasnje BiH prije hiljadu godina. Zna se kako su muslimani nastali na Balkanu i muslimani nisu nikakvi nasljednici te nekakve nepostojece hiljadugodisnje drzave. U principu, samo vi prekrajajte istoriju po modelu koji odgovara SDA i gajite mrznju prema Srbima i Hrvatima, a nakon svakog rata vasa teritorija je sve manja i manja. Ko shvati, shvatit ce!

Maktub

Eto blago nama. Dok smo svi ucili srpsko-hrvatski u skoli zivjeli smo u miru. Oni koji su koristili rijeci koje su naucili u kuci od starijih, nikome nisu smetali. A sad je mnogo vazno da se kaze mahrama i anamo. Glupost Usput, stalno citam da bosnjacka djeca nemaju u skolama bosanski jezik, pa to je, amaan, strasno. A da li srpska djeca u npr. Sarajevu izucavaju 'Grupu nacionalnih predmeta?'

Bravo

U ratu su Filipovic i Zulfikarpasic dosli na ideju da BiH muslimane treba zvati Bosnajci. Jer ako je Irska zemlja Iraca, Austrija zemlja Austrijanaca onda je Bosna zemlja Bosnjaka. Izmisljen je i jezik - bosanski. Bilo bi zanimljivo znati koliko se recimo Srba i Hrvata izjasnjavaju kao Bosnjaci kao i koliko njih prica taj nekakav bosanski jezik. Isto tako prica o nekakvoj hiljadugodisnjoj drzavi Bosni je naivna. Kako samo BiH muslimani dodjose do te brojke? A ako za trenutak zanemarimo stvarne istorijske fakte i prihvatimo ideju da je nekakva drzava Bosna postojala hiljadu godina onda se postavlja pitanje kakve veze imaju BiH muslimani sa tom "dugovjecnom" tzv drzavom? Nikakve! Jer muslimana nije bilo na prostoru danasnje BiH prije hiljadu godina. Zna se kako su muslimani nastali na Balkanu i muslimani nisu nikakvi nasljednici te nekakve nepostojece hiljadugodisnje drzave. U principu, samo vi prekrajajte istoriju po modelu koji odgovara SDA i gajite mrznju prema Srbima i Hrvatima, a nakon svakog rata vasa teritorija je sve manja i manja. Ko shvati, shvatit ce! ka Istoricar Konačno, neki pametan komentar. Iako sam po rođenju musliman, potpuno se slažem da ovim komentarom. Dosta je laži i prekrajanja istorije. Mogu da lažu ovom neukom i nepismenom muslimanskom življu. Ali, nismo svi nepismeni.

/ Najnovije