Naučnoistraživački institut "Ibn Sina" upriličio panel diskusiju povodom godišnjice genocida

0
Radiosarajevo.ba
Naučnoistraživački institut "Ibn Sina" upriličio panel diskusiju povodom godišnjice genocida
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Panel diskusija povodom godišnjice genocida

U organizaciji Centra za balkanološke studije koji djeluje pri Naučnoistraživačkom institutu "Ibn Sina", upriličena je panel diskusija pod nazivom "Važnost njegovanja kulture pamćenja: Genocid i zločini nad Bošnjacima", a povodom obilježavanja godišnjice Genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Učesnici na panel diskusiji bili su: Dr. Ermin Kuka koji je govorio o temi "Zaborav zločina – kompromis sa velikosrpskom ideologijom", Dr. Sead Selimović s Filozofskog fakulteta u Tuzli prezentirao je izlaganje pod nazivom "Značaj historiografije o genocidu i ratnim zločinima nad Bošnjacima 1992-1995. godine za kulturu pamćenja", a prisutnima je svoje izlaganje elaborirao Mr. Hamza Memišević pod nazivom "Šest strateških ciljeva skupštine srpske republike Bosne i Hercegovine", u kojem je predstavio ideju i djelovanje srpske politike na teritoriji Bosne i Hercegovine neposredno prije agresije.

Institut Ibn Sina na ovaj način nastoji njegovati kulturu pamćenja uz predočene činjenice s naučno utemeljenim temama.

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

Švicarska je pobjednik Eurosonga 2024!

U našoj galeriji pogledajte priloge sa ovog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije