Nastavni plan za historiju u RS-u šokirao medij u Njemačkoj: Traže se stroge sankcije

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Gulliverus

Međunarodna mafija, OHR, OSCE, Američka ambasada dopuštaju i prave se naivni na slavljenje ratnih zločinaca u udžbenicima istorije u RS, a znali su brisati i revidirati udžbenike Istorije u FBiH još prije 20 godina. Sada se prave naivni i izjednačavaju agresore i žrtve agresije, zaista je to taj vaš uspjeh demokratije. Vi ste za sve ovo krivi! I opet pripremate zlo, samo što se ono sada proglašava nekakvim folklorom kako to naziva onaj korumpirani Hill u Srbiji.

Pa kazu

Jadovan Kara pjesnik,izmedju ostalog.Znaci, ko god pise pokusaje pjesama,moze se zvati pjesnikom?!

Ke ko

Ko je agresor na republiku srpsku, da nisu mozda srbi? ka Ko ke _Današnji teritorij entiteta republika srpska je teritorij koji su bosanskohercegovački pravoslavci potpomognuti ostacima JNA i paravojnim jedinicama iz Srbije zauzeli silo, agresijom, pljačkama, silovanjima i genocidom. Agresija je trajala od aprila 1992 do 1995, kad je Daytonski sporazum donio primirje, ali agresija svim drugim sredstvima, a posebno LAŽIMA na taj teritorij, koji je vlasništvo stanovnika Bosne i Hercegovine traje i danas, i iz Srbije i iz unutrašnjosti, posebno od pripadnika političara iz entiteta republika srpska. Niko nije izvršio agresiju na taj entitet, a teritorij je zauzet agresijom na Bosnu i Hercegovinu.

Gulliverus

Eto Nijemci zamislite da neko u udžbenicima istorije u vašoj zemlji napiše kako su Hitler, Himler, Goebbels i ostali junaci, heroji, humanitarci i ostalo, a da vaš ministar npr Schmidt to neće da poništi, nego se pravi lud, gluh, slijep i naivan, da vam strani ambasadori i predstavnici EU organizacija kažu kako to sve nije toliko problematično nego ste možda svi krivi zbog toga!! Eto šta bi vi, bi li pristali da vas trpaju nazad u onu istoriju koje ste se morali stidjeti?? A to se nama građanima BiH stalno dešava.

Hans

***

O cemu ti to

>>Prema relevantnim podacima UN-a, Presudama Međunarodnih sudova i Haškom tribunalu, 85% zločina u ratu u BiH je počinila Vojska Republike Srpske, 12% Hrvatsko Vijeće Obrane i 3% ukupno počinjenih ratnih zločina Armija Republike Bosne i Hercegovine. 95% od ukupnih velikih zločina Vojska Republike Srpske. Govoriti kako je bilo žrtava i zločina na svim stranama je ne samo morbidno i zlo, već i izrazito zlonamjerno zbog očiglednog političkog cilja da se sav taj jad i čemer koji je težak i za čuti izrelativizira i pokuša izjednačiti krivica sve tri sukobljene strane. Zanimljiv je tu jedino taj ogavni i primitivni mentalni sklop ljudi koji uopšte počinju takve priče, potpuno svjesni spoznaje o gore navedenim procentima. SOCIOPATE I DEGENERICI LIŠENI OSNOVNE LJUDSKE KARAKTERISTIKE – SAVJESTI, su u našem društvu itekako prisutni, djelimično prihvaćeni a često i jako poželjni. Jad i čemer, zaista! ka 11541 Taj tvoj UN nije nikog presudio za ubistvo brace galic od 5 i 7 godina, slobodana stojanovic 9 godina i hiljade djece koje je ubila tkz. armija bih, a srbe presudjivali za komandnu odgovornost. Za ubistvo 33 000 srba vecinom civila samo par presuda. Un je NATO i zato on presudjuje samo srbima da opravda svoje zlocine bombardujucu republiku srpsku. Zato mani se tih tvojih postotaka.

Srb IN

Živio nas Trokutistan i svih 23% bosne ka Ljiljan van 23% nemate šta da tražite.

***

***

/ Najnovije