Nastavljeni problemi s grijanjem u Zenici: Poluhladni stanovi zabrinuli građane

E. H.
Nastavljeni problemi s grijanjem u Zenici: Poluhladni stanovi zabrinuli građane
Pixabay / Ilustracija
Veliki problemi s kotlovima za centralno grijanje grada Zenice nastavili su se i ove zime, nakon što je jučer došlo do potpunog prekida grijanja u cijelom gradu.

Situacija je u utorak ujutro nešto bolja, nakon što je saniran kvar na kotlu broj 1, no i dalje se zagrijavanje stanova i poslovnih objekata u Zenici odvija otežano.

"Naše ekipe tokom jučerašnjeg dana i noći uspjeli su popraviti i sanirati kvar na kotlu broj 1, koji je odmah nakon toga pušten u funkciju. Ipak, on nema dovoljan kapacitet kao kotao 2, te je zbog toga grijanje u Zenici od jutros reducirano. U toku dana radimo na popravku kotla 2, kako bismo potpuno normalizirali grijanje u cijelom gradu", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica ArcelorMittala Zenica Dijana Božić Srdanović.

Ona nam je pojasnila i kako već dva dana traju tehnički problemi na kotlovima za zagrijavanje, zbog čega su stanovi i poslovni objekti u Zenici jučer ostali bez grijanja.

Podsjećamo, ovo je dugogodišnji problem građana Zenice koji su, posebno prošle godine tokom ekstremno niskih temperatura, vodili borbu sa nedostatkom grijanja u svojim domovima i poslovnim prostorima. Zbog takvih problema grad Zenica je reducirao i održavanje nastave u brojnim školama, a rad na području cijele Zenice bio je otežan za sve, zbog čega se građani Zenice i ove godine pribojavaju sličnih uslova.

Njihovo stanje posebno pogoršavaju najave meteorologa da bi u narednim danima u BiH trebao stići novi talas hladnoće, koji bi dodatno prouzrokovao probleme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije