Nastavljena sjednica Zastupničkog doma, razmatra se trasa autoputa

Fena
Nastavljena sjednica Zastupničkog doma, razmatra se trasa autoputa
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je danas sjednicu koja je počela krajem oktobra, a u međuvremenu je prekidana i nastavljana nekoliko puta.

Posljednji put sjednica je prekinuta 29. novembra kada su zastupnici stranaka iz hrvatskog naroda napustili sjednicu zbog objave presude u Međunarodnom sudu pravde u Haagu u predmetu "Prlić i drugi".

Sjednica je danas nastavljena razmatranjem Deklaracije o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, čiji je predlagač zastupnik Mladen Bosić, a o kojoj su zastupnici već ranije započeli diskusiju.

U Deklaraciji koju je predložio Bosić, između ostalog se navodi da „Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH očekuje da Vijeće ministara i resorno Ministarstvo komunikacija i prometa, u dogovoru s vladama Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta, zastupaju idejno rješenje trase autoputa Beograd - Bijeljina - Brčko - Tuzla - Sarajevo kao najracionalnije i prioritetno rješenje“.

Po okončanju ove predviđeno je održavanje nove sjednice Zastupničkog doma na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatran set zakona o akcizama, kao i prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije