Glavna tužiteljica obići će mjesto nesreće u Mostaru

A. D.
Glavna tužiteljica obići će mjesto nesreće u Mostaru
Gordana Tadić, vršiteljica dužnosti glavnog tužioca BiH naredila je provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji tragične avionske nesreće u Mostaru, u kojoj je poginulo pet osoba, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u ovom tužilaštvu.
Dobili smo potvrdu da je Tadić, krenula jutros prema Mostaru kako bi obišla mjesto ove tragične nesreće koja je odnijela živote troje djece.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao nam je da će u istrazi učestvovati niz  institucija, kako bi se utvrdile sve okolnosti ove avionske nesreće. Inače istragom od jučer rukovodi tužiteljica Tužilaštva BiH Dijana Kajmaković.

Također, formiran je i istražni tim Ministarstva prometa i komunikacija BiH koji će raditi na ovom slučaju. Ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko jučer je obišao mjesto nesreće.

Podsjetimo, u padu malog aviona u Rodoču stradali su pilot, troje djece i još jedna mlađa osoba. Školski avion srušio se u južnom dijelu grada kod Aluminijskog kombinata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije