Ministar Bevanda: Pad aviona je velika tragedija, istragu preuzima Tužilaštvo BiH

Anadolija
Ministar Bevanda: Pad aviona je velika tragedija, istragu preuzima Tužilaštvo BiH
/ Foto: Anadolija
Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzet će istragu avionske nesreće, koja se u popodnevnim satima dogodila u Mostaru, kazao je ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda.

On je posjetio mjesto tragedije nadomak Mostara, gdje se oko 16 sati srušio sportski avion u kojem je poginulo više osoba.

"Ovo je velika tragedija i ne mogu ništa reći. Na licu mjesta su dežurni tužitelji i policija HNK-a, a uskoro stiže državna tužiteljica koja će preuzeti istragu", kazao je ministar Bevanda.

Prema prvim potvrđenim informacijama, u nesreći su poginule četiri osobe. Ministar Bevanda je naglasio kako je još uvijek neslužbeno da je u tragičnoj nesreći život izgubilo pet osoba.

Avion se srušio danas oko 16 sati između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici. Nakon pada avion je izgorio, a na mjesto nesreće odmah su izašle ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Nesreća se dogodila prilikom promotivnog panoramskog leta iznad Mostara, koji je organiziran u sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije