Nastavlja se agonija porodica bh. državljana: Hoće li VM promijeniti sramotnu odluku?

11
L. M.
Nastavlja se agonija porodica bh. državljana: Hoće li VM promijeniti sramotnu odluku?
FOTO: Facebook / Državljani BiH u Egiptu

Nakon jučerašnje drame, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine krajem dana završilo je telefonsko glasanje i nije donijelo odluku o ulasku Palestinaca, srodnika bh. državljana, u našu zemlju.

Za ovu odluku nisu glasali ministri iz entiteta RS zbog toga što je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac bio protiv.

Sjednica bi mogla biti nastaljena danas, kada bi, prema najavama, Staša Košarac trebao promijeniti mišljenje. No, sve su to spekulacije, a 72 sata dozvole za boravak bh. državljana i njihovih srodnika u Egiptu su istekla.

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Kakav cirkus je morao gledati Edin Džeko: Navijači Fenerbahce uletili na teren i napali goste

Ukoliko Vijeće ministara ne odobri ulazak srodnika bh. držaljvana, to znači da će doći do razdvajanja porodica (roditelja i djece uglavnom) na šta oni ne pristaju.

Ako Vijeće ministara ne odobri ulazak srodnika bh. državljana, to će biti međunarodni skandal dok druge države plaćaju avionske karte za naše državljane! Zakazivanje sjednice u petak je zatražio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Prema posljednjim informacijama, državljani Bosne i Hercegovine koji su uspjeli preći granični prijelaz Rafah trenutno se nalaze u glavnom egipatskom gradu, Kairu. U Bosnu i Hercegovinu su trebali stići u subotu ili nedjelju. Tačan termin još uvijek nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije