Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Novizabrani zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo nastavit će danas konstituirajuću sjednicu, najavljeno je iz Press službe KS-a.

Na dnevnom redu je konstituisanje klubova naroda i kluba Ostalih u Skupštini Kantona Sarajevo, te potvrđivanje prijedloga kandidata za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Ovo je nastavak sjednice koja je započeta 16. novembra 2018. godine, a najavljeno je da će biti razmatran i izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Loše je počelo: Prekinuta prva sjednica novog saziva Skupštine KS

Napominjemo, Edin Forto, član Naše stranke, bit će novi premijer Kantona Sarajevo, dok će predsjedavajući Skupštine biti Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. To je još uvijek nezvanični dogovor predstavnika šest stranaka koje žele formirati vlast u Kantonu Sarajevo.

Kako je Radiosarajevo.ba prije pisao SDP, DF, Naša stranka, SBB, Narod i pravda, NBL uspostavili su i načelni dogovor o raspodjeli resora.

Tačna imena budućih ministara bit će poznata najkasnije do 10. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije