Nastavlja se suđenje Novaliću i ostalima

2
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se suđenje Novaliću i ostalima
Foto: Dž. K / Novalić i drugi stigli na suđenje

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti nastavljeno suđenje premijeru FBiH Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Osim Novalića, u slučaju sporne nabavke respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministar finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća Srebrena malina Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, piše BHRT

Milićević je optužena za nesavjestan rad u službi.

Na posljednjem ročištu, član stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Harun Avdagić ispričao je da ga je iz kabineta predsjednika Vlade FBiH Fadila Novalića zvao muškarac u vezi sa dobijanjem dozvole za uvoz medicinske opreme.

Avdagić je rekao da je moguće da ga je iz kabineta premijera FBiH zvao Hasan Ganibegović, kojeg je uputio na glavnog farmaceutskog inspektora u Agenciji Indiru Fazlagić.

Fazlagić je tokom svjedočenja potvrdila da ju je u vezi sa dobijanjem dozvole zvao Ganibegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije