Nastava za studente Medicine počinje u Općoj bolnici

1
Radiosarajevo.ba
Nastava za studente Medicine počinje u Općoj bolnici
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Opća bolnica u Sarajevu

Danas 18. novembra 2020. godine Federalni ministar zdravstva prof. dr. Vjekoslav Mandić sa saradnicima sekretarom Snježanom Bodnaruk i pomoćnikom ministra za pravne poslove i EU integracije Vedranom Marčinkom, primio je delegaciju Univerziteta u Sarajevu koju su činili rektor prof. dr. Rifat Škrijelj i generalni sekretar Kenan Filipović, i delegaciju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u sastavu direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, pomoćnik direktora za medicinske poslove prof. dr. Haris Vranić i predsjednik Upravnog odbora prim. dr. Sead Željo.

Predmet razgovora bila je uspostava nastave na fakultetima medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu i rješavanje pitanja nastavnih baza i univerzitetskih bolnica u Kantonu Sarajevo.

Sastanak je protekao u vrlo konstruktivnoj diskusiji o otvorenim pitanjima i iskazana je jednoglasna opredijeljenost učesnika sastanka da se hitno, uspostavi nastava za studente fakulteta medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu, te je dogovoreno da će svako od učesnika sa svoje strane poduzeti konkretne korake.

Univerzitet u Sarajevu i Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ će svojim konkretnim zahtjevima i dopunama ranije podnesenog zahtjeva Opće bolnice konkretizirati svoje zahtjeve prema Federalnom ministarstvu zdravstva, a Federalno ministarstvo zdravstva će ubrzati rješavanje istih kako bi bili stvoreni uslovi za obavljanje praktične nastave u nastavnim bazama u Kantonu Sarajevo, za koje je Senat Univerziteta u Sarajevu već donio svoje odluke.

U tom pogledu, učesnici radnog sastanka su postigli visok stepen saglasnosti o predstojećim aktivnostima koje će omogućiti funkcionisanje Univerziteta i fakulteta medicinske grupacije na dobrobit svih studenata i akademskog osoblja Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije