"Većina nastave na Stomatološkom fakultetu je održana u skladu sa epidemiološkom situacijom, ali postoji problem u plaćanju nastavnika i asistenata koji nisu dobili naknadu za obavljenu nastavu. Prof. dr. Muhamed Ajanović je preuzeo na sebe da uredno evidentira izvedenu nastavu prikaže i podrži KCUS u potraživanju za obavljenu nastavu.

Konstatovano je da ne postoji zaključen Ugovor sa KCUS-om, što je bila obaveza visokoškolske ustanove i rektora još 2017. godine kada je donesen Zakon o visokom obrazovanju, koji će urediti međusobne obaveze i prava.

Dogovoreno je da se praktična nastava iz Hirurgije i planirani ispiti održe u narednoj sedmici poštujući sve epidemiološke mjere", navodi se u saopćenju.  

"Dogovor je postignut, ali će Stomatologija morati početi da plaća nastavnike koji izvode nastavu. Uzimaju po 7.000 KM od studenata, što je ogromna cifra za samo godinu studija. Već dvije godine ne plaćaju nastavnike koji im održavaju nastavu u KCUS-u, nema potpisanog ugovora između Stomatologije i KCUS, tako da je sasvim jasno da problem koji je nastao nije krivica KCUS-a. Studenti imaju pravo znati istinu i niko ih ne smije manipulirati i obmanjivati. Zbog njihove dobrobiti nastavnici iz KCUS-a će održati nastavu u skladu sa epidemiološkom situacijom", dodali su iz Press službe KCUS-a.