Naša stranka, SDP, NiP: "Kao i izbore, SDA na mišiće pokušala kidnapovati i proteste od građana"

10
Radiosarajevo.ba
Naša stranka, SDP, NiP: "Kao i izbore, SDA na mišiće pokušala kidnapovati i proteste od građana"
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Protesti ispred OHR-a

U Sarajevu su večeras održani protesti ispred zgrade OHR-a zbog najavljene odluke koju bi mogao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Mnogi predstavnici opozicije napustili su proteste nakon što se, uz jasno negodovanje građana, obratio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Iz Trojke (Naša strankaS, SDP, NiP) poručuju:

“Kao što redovno na mišiće i zloupotrebama kidnapuju volju građana na izborima, SDA je isto pokušala učiniti i sa protestima građana. Pretvaranje protesta građana u predizborni skup SDA još jedan je pokazatelj nemoći stranke koja pokušava voditi procese u ovoj državi.

Nije ni čudno da se sa BiH rade eksperimenti kada predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine mora krasti mikrofon da bi se obratio OHR-u. 

SDA je svojim barbarskim ponašanjem i provokacijama pokušala razbiti i nemogućim prikazati jedinstvo državotvornih snaga. SDA tako pokazuje samo svoju nemoć, a njena moć, zasnovana samo na mišićima i krađi, prestaje u oktobru. Moć građana počinje sa krajem etape onih koji su nas doveli do tačke betoniranja etničkih podjela Mostarskim sporazumom. U oktobru počinje etapa normalne države usmjerene ka Briselu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije