Naša stranka: Sankcionisati odgovorne zbog saobraćajnog kolapsa na putu M-17

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Sankcionisati odgovorne zbog saobraćajnog kolapsa na putu M-17
Foto: Naša stranka / predsjednica GO Naše stranke Mostar Irma Baralija

Zbog saobraćajnog kolapsa koji se jučer desio na magistralnom putu M-17 na području općina Jablanica i Konjic, a kojeg je obilježila i smrt jednog lica, oglasili su se iz Naše stranke Mostar.

“Zahtijevamo od premijera Vlade FBiH Fadila Novalića, kao i Vlade HNK, Nevenka Hercega, da utvrde odgovornost i sankcionišu krivce za saobraćajni kolaps koji se desio u HNK. Pozivamo i na istragu, kome i kako su Ceste Federacije dodijelile tender za održavanje prometnica na spornom području magistralnog puta M-17 i zašto policajci MUP-a HNK nisu iz saobraćaja isključivali vozila bez zimske opreme”, rekla je predsjednica GO Naše stranke Mostar Irma Baralija.

Dodala je da u snježnim nanosima i općem haosu na cesti, mnogi su bili ugroženi, a jedan ljudski život je i izgubljen.

“Da je hitna pomoć mogla stići, možda ne bi bilo ovog tragičnog ishoda. Želimo da se utvrdi odgovornost i sankcionišu svi oni koji su svojim neradom i nemarom prouzrokovali jučerašnje stanje na magistralnom putu M-17, kao i oni koji nisu adekvatno i efikasno djelovali na rješavanju pomenute situacije”, poručuju iz Naše stranke Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije