Naša stranka: Rješenje je u smanjenju poreza

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Rješenje je u smanjenju poreza
- Sad, kad je globalna ekonomska kriza razotkrila sve postojeće probleme do krajnjih granica, domaće vlasti bi morale učiniti niz konkretnih koraka da bi se građani BiH spasili od ekonomske krize, saopćeno je danas iz Naše stranke.

Ta politička partija smatra da su rješenja u smanjenju porezu, smanjenju troškova javne administracije i javnih davanja, te povećanju javnih investicija.

- Međutim, bh. vlasti, kao i uvijek dosad, probleme koje su sami stvorili neradom i neodgovornošću, pokušavaju riješiti krećući "od repa", pa tako Federalna vlada hoće porezom na topli obrok i drugim trošarinama gurnuti građane s ruba egzistencije u sasvim izvjesnu smrt, ističe se u saopćenju.

Naša stranka smatra da je neophodno da se u svim institucijama vlasti, na svakom nivou, smanje i onako ogromne plate službenika, da se smanje izdaci za tzv. reprezentacije i službena putovanja, gorivo, telefone i sl.

- Neophodno je da se prodaju dijelovi voznih parkova i da službenici i uposlenici u institucijama vlasti maksimalno koriste usluge javnog prijevoza. Sve dosadašnje tobožnje mjere ublažavanja efekata ekonomske krize samo dalje uništavaju građane, upozorava Naša stranka.

Kao rješenje sve težih problema koje donosi ekonomska kriza, Naša stranka predlaže smanjene poreza, smanjenje troškova javne administracije i javnih davanja.

- Rješenje je i u pokretanju javnih investicija koje bi se financirale razvojem projektnih financija odnosno povoljnim i transparentnim zaduživanjem u inozemstvu, navodi se u saopoćenju.

Naša stranka smatra da je temeljni i najveći kočničar bh. ekonomije skupa i totalno neučinkovita administracija koja se ugradila u troškove rada, koji, tako visoki, vode dugoročnoj nezaposlenosti radne snage i slabljenju međunarodne konkurentnosti.

- Samo dugoročna stopa rasta od minimalnih 7 posto može spasiti ovu zemlju i njene građane, ali sadašnje vlasti nisu nikad ni pokušale učiniti nešto u tom pravcu, već porezima dodatno produbljuju problem i ubijaju građane BiH, navodi se u saopćenju Naše stranke.

fena


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije