Naša stranka: Policijsko nasilje u vezi s dugogodišnjim bezakonjem u MUP-u HNK

4
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Policijsko nasilje u vezi s dugogodišnjim bezakonjem u MUP-u HNK
Foto: Arhiv / Irma Baralija

Povodom policijskog nasilja u Mostaru te posljedične suspenzije dvojice policajaca reagovao je i Gradski odbor Naše stranke Mostar.

„Brzo je reagovao MUP HNK suspenzijom dvojice policajaca zbog brutalnosti prilikom privođenja mladića u Mostaru koji je bespotrebno završio s fizičkim povredama. MUP HNK je izjavio kako nema opravdanja za ovakvo postupanje“, poručili su iz Naše stranke Mostar.

Dalje navode...

„Pitamo se, a ovo pitanje je prvenstveno za MUP HNK kao i za HDZ/SDA vlastodršce, ima li opravdanja za činjenicu da već treću godinu nisu uspjeli da se dogovore oko pozicije Komesara policije u HNK? Pored važnosti same funkcije Komesara prema unutra, dakle prema samom ustrojavanju, obuci i radu na učinkovitosti policije, važna je i poruka koja se šalje građanima: Sigurnost i mir u HNK nisu prioritet HDZ/SDA Vlade. Zato i ne čudi što u Mostaru svjedočimo raznim izgredima, krađama, uništavanju imovine, ali i eksplozijama bombi, slučajevima sa čijim je ishodima javnost rijetko upoznata“, stoji, između ostalog, u saopćenju Naše stranke Mostar.

Iz tog razloga, poručuju...

Pozivamo Vladu i MUP HNK da se počnu baviti i uzrocima problema. Policijsko nasilje i suspenzije koje su uslijedile su u direktnoj vezi s dugogodišnjim bezakonjem u samoj policiji“, kažu iz Naše stranke Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije