Naša stranka: Novalić i Milićević ugrožavaju živote građana

3
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Novalić i Milićević ugrožavaju živote građana
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Naša stranka

Nakon informacije da Federacija BiH nije izdvojila sredstva za nabavku vakcina u roku u kojem je trebala, reagirali su iz Naše stranke.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Čelni ljudi Vlade Federacije BiH protiv kojih je podignuta optužnica za zloupotrebu položaja, pranje novca, falsifikovanje ili uništavanje finansijskih izvještaja te nesavjestan rad, večeras su nas obavijestili da nisu obezbijedili neophodna sredstva za nabavku vakcina protiv bolesti COVID-19, čija distribucija je počela širom svijeta.

Povrh toga, Vlada uslovljava nabavku vakcina usvajanjem budžeta za koji je i ovaj put preskočila fazu nacrta te bilo kakvu javnu raspravu. Drugim riječima, nakon nabavke neispravnih, po život opasnih respiratora, Fadil Novalić u saradnji sa Jelkom Milićević nastavlja direktno ugrožavati živote građana FBiH, ucjenjujuići ih podrškom za njihov katastrofalan budžet.

Pozivamo Novalića i Miličević da podnesu izvještaj o stanju na računima Federalne uprave civilne zaštite, kao i za niz drugih računa za čije se pustošenje terete i građanima objasne gdje je nestao novac izdvojen za vakcine", saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije