Naša stranka: Novalić i Milićević nisu u mogućnosti obavljati svoj posao

5
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Novalić i Milićević nisu u mogućnosti obavljati svoj posao
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Peđa Kojović

Povodom zahtjeva Tužilaštva BiH da se Fadilu Novaliću i Jelki Milićević zabrani rad u Vladi FBiH do izricanja prvostepene presude, posjećivanje službenih prostorija, tj. Vlade FBiH, te izrekne mjera zabrane sastajanja s određenim svjedocima, reagirao je Klub zastupnika Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Naša stranka je u više navrata tražila i od premijera Novalića i od ministrice Milićević da podnesu ostavke. Tražili smo i izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH. Za takvo nešto nije bilo sluha, volje, želje, ali ni osjećaja odgovornosti. Izgovori zašto se ništa od toga ne radi su uvijek bili administrativno-tehničke i političke prirode, od argumenta da je Vlada svakako u tehničkom mandatu pa do mogućnosti narušavanja nacionalnog balansa unutar Vlade.

Jedini način da se kako-tako vrati kredibilitet Vladi FBiH jeste da se udovolji zahtjevu Tužilaštva.

Ne želimo ulaziti u pravne argumente njihovog zahtjeva, samo skrećemo pažnju da je on izuzetno politički i društveno koristan. Svaka odluka Vlade FBiH je i u očima građana ali i nas zastupnika vrlo upitna dok je dvoje ključnih ljudi te Vlade pod sumnjom za učestvovanje u teškom kriminalnom poduhvatu. Njihovim neučestvovanjem u radu Vlade FBiH, djelimično bi se vratilo povjerenje u odluke koje ta Vlada donosi.

Osim toga treba podsjetiti da Novalić i Milićević već nisu u mogućnosti obavljati svoj posao. Oni ne dolaze na sjednice Parlamenta FBiH jer su u tom terminu na suđenju gdje odgovaraju na optužnicu koja ih tereti za stvari koje su do krajnjih granica uništile njihov kredibilitet da vode FBiH“, navodi se u saopćenju Naše stranke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije