Naša stranka: Krajnje je vrijeme za Ars Aevi

0
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Krajnje je vrijeme za Ars Aevi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muzej Ars Aevi

Vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću, Adi Škaljić podnio je inicijativu za potpisivanje sporazuma o saradnji Grada Sarajevo i Kantona Sarajevo u cilju dobijanja urbanističke saglasnosti za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi.

"Već 30 godina Sarajevo čeka na Muzej savremene umjetnosti. To ne bi bio toliki problem da u datom trenutku nije imalo sve preduslove da ga dobije. Renzo Piano, jedan od najboljih svjetskih arhitekata, poklonio je Sarajevu idejni projekat, umjetnici svjetskog glasa poklonili su svoje radove.

Zbirka koju je dobio nepostojeći Muzej savremen umjetnosti je od neprocjenjive vrijednosti. Projekat je nastao pod pokroviteljstvo UNESCO-a, a partner mu je EU.

FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

FK Velež poslao poruku Sergeju Barbarezu nakon što je izabran za selektora BiH

Sve što je nedostajalo bila je politička volja u Gradu i Kantonu.

Ona sad postoji i prvi korak ka izgradnji je potpisivanje spomenutog sporazuma, a slijede raspisivanje javnog poziva za izradu glavnog projekta, koji će nadgledati Italijanska razvojna agencija (AICS), zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, sporazum o izgradnji itd", kaže Škaljić.

Istu inicijativu u Kantonu podnijela je Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije