Naša stranka: Izetbegoviću, jedino prebrojavanje u našoj zemlji je u oktobru

7
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Izetbegoviću, jedino prebrojavanje u našoj zemlji je u oktobru
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Naša stranka

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, na stranačkom skupu u Hadžićima, govorio je o vojnoj snazi.

Između ostalog, lider SDA je rekao:

"HDZ - živimo s Hrvatima, ali, neće dobiti ovakve stvari. Dobit će pravična rješenja, onoliko koliko im pripada. Kako do snage, kako do vojne snage i imamo li mi odgovor, za ne daj bože, najgore scenarije? Imamo, prebrojali smo se, koliko lovaca imamo i koliko mladih i instruktora na dronovima... Dalje neću, ali evo, samo da znate", poručio je Izetbegović.

Od utorka jeftinije gorivo u Hrvatskoj. Kada će doći do korekcija cijena u Bosni i Hercegovini?

Od utorka jeftinije gorivo u Hrvatskoj. Kada će doći do korekcija cijena u Bosni i Hercegovini?

Izetbegović o vojnoj snazi: Prebrojali smo se - koliko mladih, instruktora na dronovima

Izetbegović o vojnoj snazi: Prebrojali smo se - koliko mladih, instruktora na dronovima

Tim povodom, oglasila se Naša stranka čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nesposobnost Vlade Fadila Novalića koja je prošle godine obećala dva air traktora i dva helikoptera za gašenje požara dovela je do požara koji je zahvatio preko 250 hektara površine gutajući borovu šumu Parka prirode Blidinje. Tek nakon deset dana, a uz pomoć helikoptera iz Hrvatske, zaustavljeno je širenje vatrene stihije. Zbog ovoga nas plaši prebrojavanje Bakira Izetbegovića za rat. S kim se Bakir Izetbegović planira boriti, ako se njegov premijer ne bori si na požarima?

Na koje mlade ljude računa? Na mlade koji su napustili našu zemlju zbog kriminalne politike SDA i njihovih partnera ne može računati. Gotovo pola miliona građana otišlo je iz BiH od 2013. godine. U ovom trenutku, korake ka iseljavanju iz BiH poduzelo je 23 hiljade mladih. U posljednjih pet godina upisano je deset hiljada manje osnovaca i petnaest hiljada manje studenata. Ne može računati ni na one koji nemaju dovoljno za osnovne namirnice, a ne za puške.

Jedino što Bakir Izetbegović računa su glasovi. Zato, kao i svaku kampanju prije ove koristi ratnu retoriku jer ništa drugo ne može ni ponuditi. Neće još dugo jeftino kupovati glasove. Jedino prebrojavanje u našoj zemlji je u oktobru, i SDA će izgubiti. Naredne godine bit ćemo spremni za požare, i za sve ostalo, bez SDA”, poručili su iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije