! / Naša stranka: Oštra reakcija na odlazak Izetbegovića u Zagreb

28. 09. 2020. u 16:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 25

S pravom je Bakir Izetbegović kritikovao premijera i predsjednika Hrvatske, Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog njihovog susreta s Miloradom Dodikom kao predstavnikom srpskog naroda u BiH, poručili su iz Naše stranke. 

"S obzirom na to da će se i sam večeras susresti kao predstavnik jednog naroda s najvećim političkim dužnosnicima Republike Hrvatske Izetbegović je u potpunosti legitimirao Dodikovu posjetu Zagrebu. Izetbegović ovim učestvuje u izmještanju moći s države na etnolidere i lidere nacionalnih stranaka. On također ovim činom podržava i patronizirajući odnos Hrvatske prema BiH koja je pokazala da ne priznaje suverenitet BiH nego suverenitet njenih naroda", navodi se u saopćenju Naše stranke. 

Istu kritiku, naravno, zaslužuje i Dragan Čović koji je zajedno s Izetbegovićem u posjeti Zagrebu. Međutim, od njega nije očekivano ništa drugačije jer je i sam pobornik i provodnik politike rasturanja BiH. Izetbegović, međutim, na deklarativnom planu to nije, ali svojim djelovanjem konstantno nas ubjeđuje u suprotno.

KOMENTARI (11)