DF traži da SDP i Naša stranka prekinu saradnju sa strankom Dine Konakovića

Radiosarajevo.ba
DF traži da SDP i Naša stranka prekinu saradnju sa strankom Dine Konakovića
Foto: Fena / Željko Komšić/Arhiva

Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da "prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda i njihovim ideološkim inspiratorima".

"Smatramo potpuno neprimjerenim da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju sa četničkim elementima.

SDP i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom Narod i pravda i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem. Stoga pozivamo sve lijevo - patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om", navodi DF danas u saopćenju, te zaključuju:

"Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije