Naša stranka izabrala rukovodstvo: Edin Forto predsjednik još četiri godine

2
D. S.
Naša stranka izabrala rukovodstvo: Edin Forto predsjednik još četiri godine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kongres Naša stranka

Na Kongresu Naše stranke (NS) koja se održala danas u Sarajevu su izabrani predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora te stranke.

Edin Forto bit će predsjednik NS naredne četiri godine.

Za potpredsjednike su izabrani Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Behija Kulović (dopredsjedavajuća u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo).

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Čeka se još da Kongres zvanično potvrdi ove rezultate i oni postaju zvanični.

Podsjećamo, ranije danas usvojena je i Programska deklaracija Naše stranke. Na samom početku Deklaracije, istaknut je pojedinac, građanin/građanka te ostvarenje njegovih i njenih prava i potencijala.

Dalje se navodi borba protiv korupcije, kriminala i klijentelizma, nasuprot čemu je istaknuta meritokratija.

Deklaracijom usvojenom na Kongresu Naša stranka poručuje: 'Živjela sloboda'

Deklaracijom usvojenom na Kongresu Naša stranka poručuje: 'Živjela sloboda'

"Da bi omogućili stvaranje ambijenta koji bi izvukao našu zemlju iz kleptokracijskih težnji kojima nažalost svjedočimo već predugo vremena, pri tome gubeći neprocjenjivu demografsku supstancu, Naša stranka će nastaviti beskompromisnu borbu protiv korupcije, kriminala i klijentelizma stvarajući pravedno društvo bazirano na meritokraciji koja neće zavisiti od hirova političkih lidera, nego kapacitiranih institucija sistema", navodi se u Deklaraciji.

Ekonomski napredak je također naglašen kao jedan od prioriteta, te da on mora biti potpuno usklađen s brigom prema okolini i prirodi.

Također, obrazovanje je jedan od prioriteta Naše stranke a njegov napredak mora se ogledati prije svega u snaženju kompetencija učenika i učenica za poslove današnjice, a ne njihovom isključivom učvršćivanju u identitarnim matricama kojima pripadaju ili 'brojanju krvnih zrnaca', kako stoji u Deklaraciji Naše stranke.

Deklaracija se završava pozdravom: 'Živjela sloboda'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije