Reakcije / Naša stranka: Faruk Kapidžić širi mržnju, tražimo njegovu smjenu

15. 03. 2021. u 10:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 297

Povodom izjave Faruka Kapidžića, bivšeg ministra u Vladi KS, u kojoj za stanje u Kantonu Sarajevo krivi miješane brakove, intelektualce, profesore, radnike ali i dio vjernika, reagirala je Naša stranka.

„Faruk Kapidžić za stanje u Kantonu Sarajevo, okrivio je miješane brakove, radničke porodice, dio članova Islamske zajednice te sarajevskih intelektualaca i profesora.

Time je od bilo kakve odgovornosti želio amnestirati SDA. Radi se o strategiji denuncijacije nepodobnih kojom javnost kontaminiraju intelektualci bliski SDA još od devedesetih godina. Time se širi mržnja i stavlja meta na čelo onima kojih je ionako malo preostalo i poručuje im se da za njih ovdje nema mjesta. S obzirom na činjenicu da ga je na značajne političke funkcije postavljala upravo SDA, oni također snose dio odgovornosti za njegov stav ako se od njega ne ograde.

Također smatramo da osobe koje iznose ovakve stavove ne mogu obavljati društveno značajne funkcije. Faruk Kapidžić je, međutim, na čelu državne komisije za zaštitu nacionalnih spomenika. Tu je komisiju imenovalo Predsjedništvo BiH", navodi se u saopćenju Naše starnke. 

Pitaju se šta o njegovom istupu misli Šefik Džaferović, kao i da li je način na koji Kapidžić brani SDA prihvatljiv?

"Važno je čuti šta o tome misli i Željko Komšić. Da li je građanska BiH za koju tvrdi da se bori ona u kojoj se požuruje odlazak iz zemlje građana iz i u mješovitim brakovima, nepodobnih intelektualaca i 'naivnih vjernika', kako ih je Kapidžić nazvao? Ako nije, onda neka pokrenu proces njegove smjene", ističe se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (12)