Narodna skupština danas bira ministre u Vladi RS-a, predložena tri kandidata

2
AA
Narodna skupština danas bira ministre u Vladi RS-a,  predložena tri kandidata
Foto: Ringier / NSRS

Za danas je najavljen početak druge redovne sjednice Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta RS, na kojoj će biti razmatran Prijedlog odluke o izboru ministara u Vladi RS kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković predložio je da se Danijel Egić izabere za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Selma Čabrić za ministra porodice, omladine i sporta i Denis Šulić za ministra trgovine i turizma.

Novi ministri će položiti svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini, kao i novi narodni poslanici Zoran Kokanović (SP) i Tomica Stojanović (SDS).

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Na prijedlog Radovana Viškovića, Narodna skupština RS-a 21. decembra prošle godine izabrala je novu vladu RS-a.

Ubrzo nakon toga ostavke su podnijeli Dado Dogan na funkciju ministra za porodicu, omladinu i sport i Dragoslav Kabić na mjesto ministra rada i boračko-invalidske zaštite zbog ranije počinjenih saobraćajnih nesreća.

Denis Šulić predložen za ministra trgovine i turizma u Vladi RS

Denis Šulić predložen za ministra trgovine i turizma u Vladi RS

Sevlid Hurtić, koji je bio izabran za ministra trgovine i turizma RS-a, postao je novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Pred poslanicima će se, prema predloženom dnevnom redu, naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS.

Vlada RS-a usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS-a kojim se uvodi nova glava, krivična djela protiv časti i ugleda, odnosno krivična djela uvrede, klevete, iznošenja ličnih i porodičnih prilika te krivično djelo javno izlaganje poruzi zbog pripadnosti određenoj rasi, vjeri i nacionalnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije