Konaković: Izvojevali smo veliku pobjedu, ovo je dokaz da se režim može srušiti!

1
N. Ka.
Konaković: Izvojevali smo veliku pobjedu, ovo je dokaz da se režim može srušiti!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Slavlje u NiP-u

U Bosni i Hercegovini danas su se održali lokalni izbori.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je i u štabu Naroda i pravde u Sarajevu.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je večeras da je ovo velika pobjeda, jer se u samo malo više od dvije godina pokazali da se politikom može baviti na drugačiji način.

"Sada kada smo sretni znamo i da je ovo velika obaveza, ali smo spremni na odgovornost koju smo preuzeli. Hvala građanima koji su omogućili da se politička scena mjenja iz temelja. Ovo je pobjeda bh. politike jer smo obišli svaki pedalj naše zemlje. Zaista smo sretni velikom pobjedom naših načelnika i vijećnika širom BiH", dodao je on.

Posebnu zahvalu, nastavio je Konaković, dugujemo našim simpatizerima i aktivistima, koji su sa nama prošli cijelu BiH.

"Najponosniji sam predsjednik bilo kojeg političkog subjekta, jer nikada mi niko nije došao u kancelariju s nekim svojim zahtjevom. Zahvaljujem se našim partnerima iz Četvorke, jer su pokazali da u BiH su moguće promjene", poručio je Konaković.

Izvojevali smo veliku pobjedu, istaknuo je on i dodao da je moguće srušiti režim.

"Na Ilidži smo pokazali, pobjeda Tanovića je pobjeda jednog drugačijeg koncepta. Osvojili smo Centar, naš Srđan Mandić je pobijedio.

Izvojevali smo pobjedu u Ilijašu, ima jedan kuriozotet općina koja je pokazala da ono što je uradio Adnan Delić, gdje se bije bitka u par stotina sa Efendićem. Mi smo pobijedili jer smo u svoje redove dobili ovakvog čovjeka. Odlične rezultate smo imali i van Sarajeva. Kuriozitet je i rezultat u Novom Travniku.

Po preliminarnim rezultatima je i Ernest Imamović odnio pobjedu i u Goraždu, jer ovo je najava promjena i iz temelja u BIH", poručio je on.

O NIP-u se priča kao stranci kao borcu protiv korupcije istaknuo je Konaković i dodao da nikada ni jedan kanton neće biti važniji od BiH.

"Zanemarene su potrebe ljudi iz manjeg bh. entiteta RS i mi ćemo se boriti za ljude.

Poručujem izabranim da oni imaju odgovormost prema ljudima, a ne prema stranci, nas ćete učiniti ponosnim ako budete radili za ljude i državu. To povjerenje ne smijete izdati", zaključio je Konaković.

"Smatramo svaki pedalj ove države svojim, ne svojatamo BIH i mislimo da svi koji su se rodili ovdje, tu da je zaslužuju. Veliki je broj vijećnika, ne bih se iznenadio da u Sarajevu zajedno s Četvorkom imamo većinu. Ovo je jedna aposlutna pobjeda novih politika i jedne nove generacije koja preuzima. Mislim da SDA ne vidi greške na koje smo im ukazivali. Nadamo se da će se SDA regenerisati i vratiti svom izvoru, te da će u nekom vremenu biti partner za BiH", rekao je Konaković, te zaključio:

"Najbolja mi je informacija je u Srebrenici Alija Tabaković osvojio mjesto načelnika i nadam se da će sada ta bošnjačka politika biti bolja za narod koji živi tamo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije