Naređeno pokretanje istrage protiv državnog tužioca Gorana Salihovića

Radiosarajevo.ba
Naređeno pokretanje istrage protiv državnog tužioca Gorana Salihovića
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijela prijavu protiv njihovog glavnog tužioca Gorana Salihovića, ovo tužilaštvo naredilo je provođenje istrage protiv njega

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, prijavu je SIPA dostavila tokom dana, te će nakon nje biti pokrenuta istraga, u kojoj će se prikupljati dokazi u utvrđivati okolnosti u vezi sa sumnjom da je glavni tužitelj državnog tužilaštva počinio određena krivična djela koja su, između ostalog, predmet i disciplinskog postupka koji se protiv Salihovića vodi pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH.

Podsjećanja radi, pred sam kraj prošlog mjeseca VSTV BiH je podnio disciplinsku tužbu protiv Gorana Salihovića, a na osnovu pritužbe o povredi dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Državni tužilac je potom i suspendiran, nakon čega će je i samo Tužilaštvo BiH reagiralo i naredilo istragu u ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije