Naredba i u ZHK: Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta

Radiosarajevo.ba
Naredba i u ZHK: Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta
Printscreen / S jednog od pressova u ZHK

Danas je održana 15. sjednica Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), a na kojoj su donesene sljedeće Naredbe:

Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHK osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku njegu, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za iste

Za osobe koje trebaju dozvole zbog odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi. Ukoliko osoba pruža skrb djeci ili starijim osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrebština za iste, dozvolu će izdavati lokalni Štab uz davanje potpisane Izjave.

Naredbe se, kako su saopćili, primjenjuju od 5 sati 11. aprila 2020. godine i vrijede do daljnjeg.

"Zapovijeda se Upravi za inspekcijske poslove ZHK angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje svih mjera s ciljem maskimalnog pooštravanja kontrole nad provedbom svih Naredbi Štaba Stožera CZ ZHK vezanih za epidemiju koronavirusa sukladno važećim propisima i nadležnostima Uprave za inspekcijske poslove.

Građani na ulicama - javnim prostorima moraju poštivati epidemiološke mjere održavanja fizičkog razmaka od minimalno 1.5 metra i oabvezno nošenje maske, pamučne trake i slično. S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121", saopćeno je, objavio je Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije