Narandžasto upozorenje za jak vjetar južnog smjera

1
Radiosarajevo.ba
Narandžasto upozorenje za jak vjetar južnog smjera
Arhiv / Meteorolozi za danas najavili olujni vjetar

Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo upozorava građane da je u noći sa petka na subotu moguća pojava jakog olujnog vjetra južnog smjera.

Upozorenje je izdato na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u navedenom vremenskom periodu širom zemlje očekuje se jak vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 60 do 80 km/h.

Posebno se apeluje na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete i materijale koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika te nanijeti štetu susjednim objektima i vozilima.

Također se apeluje građanima da odgode posjete planinama za vrijeme trajanja upozorenja i da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije