Narandžasti meteoalarm u BiH od 30. jula do 6. augusta

Radiosarajevo.ba
Narandžasti meteoalarm u BiH od 30. jula do 6. augusta
Federalni hidrometeorološki zavod, zbog visoke dnevne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa izdao je narandžasti meteoalarm u cijeloj Bosni i Hercegovini od 30. jula do 6. augusta, u vremenskom intervalu od 13.00 do 18.00 sati.

Očekivane maksimalne temperature zraka su od 32 do 39, lokalno na sjeveru i jugu BiH su moguće i maksimalne vrijednosti od 40 do 41 stepen.

Danas će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove praćene grmljavinom u istočnim, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Moguć je lokalno i grad. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jači udari vjetra. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. U poslijepodnevnim satima na području Sarajeva su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije