Napadnut političar Naše stranke: "Ta osoba prati me 15 dana!"

B. T.
Napadnut političar Naše stranke: "Ta osoba prati me 15 dana!"
FOTO: Facebook / Redžo Lemezan

Redžo Lemezan, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža, napadnut je jučer pred kancelarijom Općinskog odbora ove stranke, saznaje Radiosarajevo.ba.

Potvrdio je to mladi političar u izjavi na naš portal, kazavši da mu je ugrožena sigurnost i da ga napadač već 15-ak dana prati te vrijeđa na društvenim mrežama. Policiji je slučaj prvi put prijavio 7. decembra. 

"Tu osobu jučer sam zatekao na hodniku ispred kancelarije, koju samo ja koristim, jer sam sekretar Općinskog odbora stranke. Nije došlo do fizičkog napada, ali je bilo 'bliskog kontakta'. Uspio sam zadržati tu osobu da ne pobjegne, jer je to pokušala, do dolaska policije. Policija ga je uhapsila", otkriva nam Lemezan, koji nije mogao otkrivati identitet osobe, zbog policijske istrage.

Dodaje da će tu osobu teretiti za ugrožavanje sigurnosti. 

Kako objašnjava, sve je počelo 7. decembra, kada je ta osoba došla na štand Naše stranke, gdje su provodili određene aktivnosti vezano za javnu raspravu o budžetu Ilidže za 2020. Prethodno, kaže, ta je osoba nekako došla i do njegovog broja telefona, na koji ga je zvala. 

"Ta osoba čudno se ponašala, znala je previše informacija o meni, adresu, broj telefona, čitavu političku karijeru... Osoba nije s područja Kantona Sarajevo, došla je da mene vidi, to mi je bilo malo sumnjivo, pa sam prijavio policiji", poručuje Lemezan.

Kako kaže, tu osobu je potom blokirao na društvenim mrežama, nakon čega je na portalima uslijedila "paljba" po njemu na raznim stranicama. 

"To su bili nenormalni pritisci. Mislim da je to politički revanšizam. Iz nekih razloga nekome smetam, ne znam zašto, jer borim se za transparentnost,istinu, pravdu, borim se protiv kriminala i ljudi koji svakodnevno kvare naše društvo i grad, posebno Općinu Ilidža", govori Lemezan. 

Nije mogao komentirati naša nezvanična saznanja da je ta osoba dolazila i u zgradu Vlade Kantona Sarajevo, s namjerom da od premijera KS Edina Forte traži "da ga Lemezan odblokira na društvenim mrežama". 

Provjeru ovih navoda zatražili smo u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Uputili su nas uputili na dnevni izvještaj o stanju sigurnosti, a u kojem je naveden i ovaj slučaj:

"Dana 19. decembra 2019. u 12.20 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lice V.H, rođen 1993. u Zenici, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu R.L. iz Sarajeva.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navode iz policije.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije