Napad na Stanivukovića nakon tvrdnji da je kiseonik ispravan: Uhapsite monstruma!

10
Radiosarajevo.ba
Napad na Stanivukovića nakon tvrdnji da je kiseonik ispravan: Uhapsite monstruma!
FOTO: Facebook / Draško Stanivuković

Narodni poslanik Kluba SNSD Momčilo Antonić, nakon tvrdnji da je korišteni kiseonik u RS zadovoljavajućeg kvaliteta, pozvao je na hapšenje gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

"Uhapsite monstruma koji je rekao da se na UKC desio 'zločin protiv čovječanstva' tako što se pacijentima davao 'kiseonik koji koriste autolimari i autolakireri'", naveo je Antonić preko društvenih mreža. 

Podsjećamo da je Stanivuković, kada je pokrenuo aferu 'Kiseonik', kazao da 'da je ovo možda najteža kriminalna afera od kada se bavi politikom.'

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

"Ono što se radi na Kliničkom centru kad govorimo o kiseoniku koji je najneophodniji je zločin nad čovječanstvom", izjavio je tada Stanivuković i dodao da, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, na UKC nije uvezen medicinski kiseonik, već tehnički, industrijski kiseonik.

Kako je naveo Stanivuković tada, to je kiseonik koji koriste 'auto-limari i auto-lakireri, a nikako nije kiseonik koji se korisi u medicinske svrhe i koji je lijek'.

Danas je premijer RS-a Radovan Višković kazao da je analiza pokazala da je čistoća kiseonika sa UKC RS 99,90 posto, 'što je čak i više od nivoa kojeg propisuju standardi'. 

Najavio je i krivične prijave. 

"Ovo je zločin protiv čovječnosti. Podnijećemo krivične prijave zbog toga", dodao je premijer RS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije