Naoružajte se strpljenjem: Na brojnim dionicama zbog radova izmijenjen režim saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Naoružajte se strpljenjem: Na brojnim dionicama zbog radova izmijenjen režim saobraćaja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovi / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros, 14. septembra, saobraća se nesmetano, uz povoljne vremenske uslove.

"U poslijepodnevnim satima meteorolozi su najavili kišu, pa vozače molimo da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno držite odstojanje između vozila i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Brojne su dionice gdje je zbog radova izmijenjen režim saobraćaja.

Hana (9) nas treba: Pomozimo djevojčici da prvi put čuje glas svoje majke

Hana (9) nas treba: Pomozimo djevojčici da prvi put čuje glas svoje majke

Od danas je na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće najavljeno zatvaranje jedne trake, pa će se na ovom lokalitetu saobraćati uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koristit će se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Modriča - Gradačac, Semizovac - Olovo, Bugojno - Kupres, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko, Ripač - Dubovsko, Doboj - Rudanka - Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije