Brojni izazovi pred vozačima: Pojačan saobraćaj, magla, radovi na putevima...

0
Radiosarajevo.ba
Brojni izazovi pred vozačima: Pojačan saobraćaj, magla, radovi na putevima...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovi / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini uvjeti za vožnju jutros, 13. septembra, povoljni su, a promet vozila povremeno pojačan.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, na putnim pravcima Ključ - Sanski Most i Gradačac - Ormanica, kao i na širem području Kiseljaka.

"Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Za danas su najavljeni intezivniji radovi na magistralnom putu M-17, na ulazu u Hadžiće, zbog čega će se u vremenu od 9 do 16 sati saobraćati usporeno. Od sutra, 14. septembra, najavljeno je zatvaranje jedne trake, pa će se na ovom lokalitetu saobraćati uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koristit će se alternativni pravci (u oba smjera).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj - Rudanka - Johovac i regionalnim putem Razboj - Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 7 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Bugojno - Kupres, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko, Semizovac - Olovo, Ripač - Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije