Nana Džemila, kojoj je izgorjela kuća u Hadžićima, prije zime će dobiti novi dom

0
Radiosarajevo.ba
Nana Džemila, kojoj je izgorjela kuća u Hadžićima, prije zime će dobiti novi dom
Foto: Općina Hadžići / Pokrenuta akcija da nana Džemila dobije novu kuću

Džemila Čović iz Grivića u Hadžićima prije zime bi trebala dobiti novi dom.

Podsjetimo, njena kuća je izgorjela u utorak navečer u požaru. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo, ali je kuća skoro potpuno oštećena.

Iz Općine Hadžići na zvaničnoj stranici saopćili su kako je pokrenuta akcija da nana Džemila prije zime useli u novi dom.

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Općina je, tim povodom, obezbijedila sav potreban materijal, a akciji su se pridružili i građani.

"Kuća naše sugrađanke Džemile Čović (73) iz Grivića izgorila je u požaru u utorak navečer. Na svu sreću nije bilo stradalih, a pričinjena je velika materijalna šteta. I ovaj put Općina Hadžići je brzo reagovala te obezbijedila sav neophodni materijal kako bi nana Džemila prije zime uselila u svoj dom. U akciju su se uključili i građani Mjesne zajednice Grivići", navode iz Općine.

"Hvala Općini koja nam je brzo obezbijedila materijal za obnovu. Komšije i građani će očistiti zgarište i prikupiti dodatna sredstva za izvođenje radova. Namjera nam je da nana Džemila prije zime useli u svoju kuću", kazao je predsjednik MZ Grivići Miralim Burzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije