Nakon sunčanih dana, ponovo se vraća kiša

Radiosarajevo.ba
Nakon sunčanih dana, ponovo se vraća kiša
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 10; Bugojno i Kupres 11; Jajce 12; Drvar, Goražde, Ivan-sedlo, Livno, Sarajevo i Srebrenica 13; Sanski Most i Zenica 14; Tuzla i Zvornik 15; Banja Luka, Bihać, Doboj i Stolac 16; Bijeljina, Neum i Trebinje 17; Gradačac i Čapljina 18; Mostar 19°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je veći od normalnog i raste.

Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Osjet sparine će se pojačati, izraženije u drugom dijelu dana, stoga je preporučljivo ne pretjerivati s aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

Subota: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Poslijepodne u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab. U Hercegovini jugo, u Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32°C.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno uz kratkotrajne lokalne pljuskove, uglavnom u sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29°C.

Utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U sjevernim područjima poslije podne uz slabe lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 27°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije