Danas i sutra obustava saobraćaja na Alipašinom Polju

Radiosarajevo.ba
Danas i sutra obustava saobraćaja na Alipašinom Polju
Pixabay / Ilustracija
I dalje je, zbog protesta poljoprivrednika, obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Izačić, pa BIHAMK vozače moli da koriste granične prelaze Ripač ili Velika Kladuša.

Danas do 12 sati, zbog završne faze izgradnje novog graničnog prelaza, za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Gorica. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

Na putevima u BIH jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog do pojačanog inteziteta. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja, zbog sanacionih radova, mogući su na dionicama: Priboj-Simin Han, Šićki Brod-Srebrenik, Srednje-Olovo-Kladanj, Gromiljak-Busovača, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most. Zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani (Banja Luka-Bosanska Gradiška).  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta -16. Zbog deminerskih radova na dionici M-1.8 Orašje-Lončari,  od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO

- Zbog realizacije samita Brdo-Brioni, danas od 12 sati do sutra do 21 sati, doći će do obustave saobraćaja u ulici Trg međunarodnog prijateljstva (od raskrsnice sa ulicom Ive Andrića do poslovnog objekta Heta d.o.o).

- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

- Zbog radova na rekonstrukciji od 08 do 15 sati obustavljen je saobraćaj u ulici  dr Mustafe Pintola (od raskrsnice za Dom zdravlja na Ilidži do raskrsnice sa ulicom Mala aleja, u dužini od cca 200 m). Alternativni pravac je Mustafe Pintola-Butmirska cesta-Rustempašina-Mustafe Pintola i obratno.

-Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Mandrina (od raskrsnice sa ulicom Ašikovac do raskrsnice sa ulicom Kartal Donji).

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Džemala Bijedića, Crni vrh, Jarčedoli i Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

AUTOPUT

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI

M-1.8

Orašje-Lončari, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Šićki Brod-Srebrenik, zbog radova u mjestu Mihatovići, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-4

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-4.2

Velika Kladuša, zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora na snazi je obustava saobraćaja u ulici Ive Marinkovića (od ulice Hamdije Pozderca do ulice Maršala Tita) i u ulici Zuhdije Žalića (od ulice Maršala Tita do mosta na Grabarskoj rijeci).  Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na regionalni put R-401 i na lokalne puteve.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 

Gromiljak-Busovača, u sklopu redovnog održavanja izvode se radovi na asfaltiranju. Saobraća se sporije, uz moguće kraće obustave.

Trg Maršala Tita u Bihaću, zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-15

Kamičak-Ključ, zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina), zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Kladanj (most preko rijeke Drinjače), zbog radova na mostu saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Olovo-Srednje, u toku su radovi na sanaciji škarpe, saobraća se jednom trakom, uz moguće obustave do 15 minuta.

M-20

Ustikolina-Goražde, zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacionih naprava na vijaduktu Osanica saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI

R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) - zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.

R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta, javlja BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije