Nakon što je otkazan javni doček Nove godine: Odlučeno gdje ide planirani novac

11
Radiosarajevo.ba
Nakon što je otkazan javni doček Nove godine: Odlučeno gdje ide planirani novac
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Javni doček Nove 2020. godine u Sarajevu

Prije nekoliko dana na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva donesena je odluka kako javnog dočeka Nove 2022. godine neće biti.

Razlog tome je dobro poznata situacija sa koronavirusom zbog koje su gradske vlasti, ove kao i prošle godine, otkazale doček "najluđe noći" na otvorenom.

Dragan Stevanović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća u Sarajevu uputio je ovaj prijedlog na današnjoj sjednici.

Elvedina Muzaferija je novo zašitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zašitno lice Hifa Petrola

"Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, državi i zemljama okruženja, predlažem gradonačelnici da u dogovoru sa suorganizatorima donese odluka da se javni doček Nove godine u Sarajevu ne održi ove godine, odnosno otkaže. Planirana sredstva za ovu namjenu da se preusmjere u druge, korisne svrhe", rekao je Stevanović.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je napomenula:

"Imamo preporuke da je broj okupljenih koji se mogu okupljati 300, i vidimo da imamo pojavu novih sojeva koronavirusa, te zemlje u regionu očekuju javne dočeke. Mogu reći da sam saglasna sa ovim prijedlogom", navela je gradonačelnica Karić.

Na kolegiju Gradskog vijeća usvojen je prijedlog gradonačelnice Karić da novac koji bi trebao biti izdvojen za doček Nove godine, bude usmjeren za liječenje oboljele djece.

Novac će biti rasporođen za liječenje za djecu oboljelu od raka i djecu oboljelu od šećernih bolesti bolesti. Novčana sredstva će za obje kategorije biti podijeljen podjednako.

Vijećnici koji su podržali prijedlog su Dragan Stevanović, Mirela Džehverović, Muamer Mekić, Vedad Deljković, Adi Škaljić, Jasmin Skorupan, Toni Vukadin, Enisa Spahić, Vedran Dodik, Bajro Biber i Seid Škaljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije