! / Nakon što je Lukač ošamario Stanivukovića: SDS i PDP napustili sjednicu NSRS

23. 12. 2019. u 22:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Klub Poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a napustio je večeras zasjedanje entitetskog parlamenta u vezi s informacijom o Programu reformi.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da su zasedanje napustili, jer se ne osjećaju sigurno.

Kritikovao je ponašanje člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukača tokom večerašnjeg rada na posebnoj sjednici parlamenta, koju je od početka obilježila naelektrisana amtmosfera i oštre optužbe između opozicije i vlasti.

“Napuštamo zasjedanje, jer ne podržavamo put u NATO”, rekao je Stanić.

U SDS-u i dalje tvrde da je u Skupštinu dostavljen dokument koji nije Program reformi, koji je upućen u NATO savez u Brisel.

“SDS nikada neće podržati ovaj dokument, koji je krivotvoren. Orginal se bitno razlikuje”, ustvrdio je Stanić novinarima.

Kazao je kako SDS nije za NATO, već da prate stav Srbije u vezi s vojnim savezima.

U Narodnoj skupštini RS-a večeras je došlo do incidenta između ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukača i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, koji je potom imao i verbalnu prepirku i s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Također i poslanici PDP-a u pauzi sjednice NSRS-a kazali su da se neće vratiti u skupštinsku salu i da neće učestvovati u nastavku rada. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA