Reakcija / Nakon šokantnih informacija Mahmutbegović će posjetiti Zavod u Pazariću

12. 09. 2019. u 14:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 173

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine dr. Melika Mahmutbegović među prvima je danas reagirala na jučerašnje dramatične informacije o stanju u JU 'Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić'.

Mahmutbegović je ostvarila kontakte sa upravom Zavoda, te će, kako nam je potvrđeno, u utorak, 17. septembra, posjetiti ovu ustanovu.

Salić: Djeca iz Pazarića nemaju dovoljno hrane, stanje u Zavodu alarmantno

"Nakon zabrinjavajućih i šokantnih informacija iznesenih od strane direktora JU 'Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić' Redžepa Salićana jučerašnjem zasjedanju Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH", potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović će posjetiti Zavod u Pazariću", potvrđeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

Parlament FBiH: Katastrofalno stanje i kriminal u Zavodu u Pazariću

Neslužbeno saznajemo da će se tokom sastanka razgovarati i o mogućnostima iznalaženja hitne i konkretne pomoći za Zavod u Pazariću.

Podsjetimo, Redžep Salić, direktor Zavoda Pazarić, na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH šokirao je javnost govoreći o situaciji koju je zatekao u Zavodu, a gdje je na mjesto direktora došao prije četiri mjeseca.

NEMA KOMENTARA