Nakon skandala u UKC Tuzla, oglasio se dr. Alić: Ona je mlada, nije to ništa ozbiljno

5
Radiosarajevo.ba
Nakon skandala u UKC Tuzla, oglasio se dr. Alić: Ona je mlada, nije to ništa ozbiljno
Foto: UKC Tuzla / Doktor negirao navode o seksualnom uznemiravanje

Nakon natpisa o skandalu koji trese UKC Tuzla, a u čijem fokusu se nalaze studentica završne godine Medicinskog fakulteta i primarijus Zlatan Alić, oglasio se i sam doktor koji je optužen za seksualno uznemiravanje.

On je za Oslobođenje potvrdio komunikaciju sa studenticom te kazao da mu je ona lično dala broj telefona.

U prvi mah nije znao o kakvim porukama je riječ, a kasnije se „prisjetio“, kazavši da je riječ o mladoj studentici koja je generacija njegovog sina. Na pitanje da li je istina da je slao poruke studentici, Alić je kazao...

„Pa jesam, nije to ništa ozbiljno. Ono kolegijalno znate. Ona je godište moga sina, pisao jesam, to su ambiciozne generacije, dolazi ona tu na praksu. Ništa tu nije bilo. Nisam je zvao. Sve bilo na kolegijalnoj relaciji“, kazao je Alić.

Podsjetimo, studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli koja je željela ostati anonimna kazala je da odrađuje staž na odjelu za hirurgiju, na UKC-u te da je dobijala neprimjerene poruke od doktora Alića.

„Jednom prilikom je zatražio moj broj telefona da bi mi mogao javiti ako bude šta zanimljivo na odjelu, eventualno da me uvede u salu. Svakako da sam mu dala svoj broj. Tu noć mi je poslao prvi SMS. Mislila sam da je razlog tog SMS-a da mi ostane njegov broj. Poruka je bila jako prijatna. Ništa što bi naslutilo ostale poruke koje sam počela dobijati od njega. Druga poruka mi nije imala smisla, pa nisam ni odgovorila. Onda mi je počeo pisati na Viber“, kazala je studentica.

„Slika ti je poželjna“, „Ne znam zašto, ali mislim na tebe“, „Sviđaš mi se, vidjet ćemo se da pričamo“, samo su neke od sadržaja poruka koje joj je, kako tvrdi, upućivao doktor Alić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije