Nakon sjednice: Milorad Dodik napustio zgradu Predsjedništva BiH

2
Radiosarajevo.ba
Nakon sjednice: Milorad Dodik napustio zgradu Predsjedništva BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dodik napušta Predsjedništvo BiH nakon sjednice

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva BiH kojoj su prisustvovala sva tri člana - Željko Komšić, Šefik Džaferović te Milorad Dodik.

Neke od odluka su danas povučene s dnevnog reda, dok se najviše raspravljalo o ugovoru sa Islamskom zajednicom BiH.

Ipak, najviše pažnje privuklo je dovođenje harmonikaša u ovu instituciju, te je Dodik uz članove kabineta i muziku, pjevao "Srpkinja je mene majka rodila".

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

On nije davao izjave nakon sjednice, dok su Komšić i Džaferović novinarima poručili kako je ovakvim postupkom - on ponozio sebe, a ne bh. institucije.

"Iskreno, ja sam odlučio, bojeći se situacije sa harmonikašem, samo smo htjeli izbjeći da to liči na jedan cirkus. Mislim da je Dodik sebe ponizio, iskreno da kažem. Lako je glumiti mangupa, ali posljedice mogu biti loše. Niko nam nije dao pravo. Znate šta bih ja sve uradio, ali moram imati u vidu gdje sam i šta sam, te kakve posljedice mogu biti. Dodik je ovim potezom, želeći šta da pokaže, samo sebe ponizio, ali to je njegov izbor", rekao je Komšić nakon sjednice.

Džaferović je poručio:

"Javnost je pametna i razumije te postupke, te je to samoponižavanje onih koji su se upustili u to. Pitanje je kako je taj instrument mogao da uđe u ovu institucije i tim ćemo se baviti – da uđe u institucije smao što može da uđe. Muzičkom instrumentu nije mjesto ovdje. Svako od nas priča priču o sebi i o državi. Meni je cilj da BiH bude kao normalna država-zna se kodeks i bonton i želim da bude na najvišem nivou. Oni koji su spremni spustiti se na takav nivo – govore o sebi, ne o državi i narodu. Ovo danas je jedan najobičniji primitivizam, pravo da vam kažem“, rekao je Džaferović.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba zabilježio je odlazak Dodika iz zgrade Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije