I policija u Srbiji nakon BiH poslala upozorenje: Najavljeno masovno samoubistvo mladih

0
Radiosarajevo.ba
I policija u Srbiji nakon BiH poslala upozorenje: Najavljeno masovno samoubistvo mladih
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS jučer obaviješteno je od strane Interpola da je najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na društvenoj mreži TikTok, oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sa identičnim upozorenjem.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaviješteno je od Interpola Jerusalim dopisom koji je upućen Latvija, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Na teritoriji BiH i Srbije se vrše provjere ovih informacija.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sa maksimalnom opreznošću pristupaju provjeri navedenih ili sličnih sadržaja na društvenim mrežama.

Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje djece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama", istakli su iz MUP-a Srbije.

Podsjetimo, na teritoriji RS već se vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije