I policija u Srbiji nakon BiH poslala upozorenje: Najavljeno masovno samoubistvo mladih

0
Radiosarajevo.ba
I policija u Srbiji nakon BiH poslala upozorenje: Najavljeno masovno samoubistvo mladih
Foto: Depositphotos / Najavljeno masovno samoubistvo mladih na TikToku

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS jučer obaviješteno je od strane Interpola da je najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na društvenoj mreži TikTok, oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sa identičnim upozorenjem.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaviješteno je od Interpola Jerusalim dopisom koji je upućen Latvija, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Na teritoriji BiH i Srbije se vrše provjere ovih informacija.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sa maksimalnom opreznošću pristupaju provjeri navedenih ili sličnih sadržaja na društvenim mrežama.

Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje djece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama", istakli su iz MUP-a Srbije.

Podsjetimo, na teritoriji RS već se vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije