Nakon pogibije kćerki bivšeg specijalca iz BiH u Goteborgu: Pokrenuta akcija pomoći

A. S.
Nakon pogibije kćerki bivšeg specijalca iz BiH u Goteborgu: Pokrenuta akcija pomoći
Facebook / Irma (19) i Elma (20) Usto

Švedski mediji i danas se bave istragom tragične saobraćajne nesreće koja se dogodila u Goteborgu u kojoj su poginule dvije Bosanke Irma (19) i Elma Usto (20), kćerke Midhata Uste, koji je za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

U saobraćajnoj nesreći kod Goteborga poginule kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

Švedski mediji i danas se bave istragom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Goteborga, u kojoj su poginule četiri osobe, od kojih dvije porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Prema pisanju portala Goteborgs Posten , sjeverno od tunela Tingstad, poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20), kćerke Midhata Uste Mirze, nekadašnjeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH.

Automobil s četvero putnika zabio se u betonski stup na autocesti E20 Olskroksmotet koja prolazi kroz Goteborg u nedjelju oko 4 sati ujutro.

"Istraga je u toku, a razlog je najvjerojatnije klizava cesta i neprilagođena brzina", piše portal Goteborgs Posten. 

Osim Irme i Elme Usto u tragičnoj nesreći koja je potresla brojnu bosansku zajednicu u ovom gradu, poginuo je još i jedan državljan Somalije i djevojka čije porijeklo švedski mediji nisu otkrili. 

Državljani Bosne i Hercegovine koji žive u Goteborgu i s kojima smo razgovarali o tragediji, o porodici bivšeg specijalca iz BiH imaju samo riječi hvale. 

"Kazat ću samo da je riječ o divnoj porodici. Svi mi iz Bosne i Hercegovine, ali i naši poznanici iz regiona koji žive u Goteborgu, pa i sami Šveđani, s velikom tugom su dočekali vijest o pogibiji sestara porijeklom iz BiH", kazao je za Radiosarajevo.ba Zeničanin Adnan Kurić, koji već izvjesno vrijeme živi u Goteborgu.

On nam je kazao da datum dženaze i ukopa sestara Ilme i Elme Usto još nije poznat, jer obdukcija tijela još nije završena, ali i dodao da je na Facebook grupi "Raja iz Geteborga" pokrenuta akcija humanitarne pomoći porodici Usto. 

"Koliko znam već je prikupljena određena suma novca, a akcija će trajati sedam dana", dodao je Kurić za naš portal. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije