Nakon ostavke Pavlović se oglasio na Facebooku: Ovo nije pravi Dalibor...

2
Radiosarajevo.ba
Nakon ostavke Pavlović se oglasio na Facebooku: Ovo nije pravi Dalibor...
Foto: Slobodan Vasković / Fotografije koje su objavljene danas

Dalibor Pavlović, koji je danas zvanično podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora, oglasio se nakon toga i rekao da su više sile uticale na njega te da mu je sada najbitnije što je živ i što je njegova porodica uz njega.

"Želim reći da osoba sa fotografija koje gledate prethodnih dana, nije pravi Dalibor Pavlović i sve što mogu reći u tom smislu, je zaključak da su više sile uticale na mene i da mi je sada najbitnije što sam živ i što je moja porodica uz mene", napisao je Pavlović u objavi na Facebooku.

Zahvalio je građanima Prijedora koji su juče organizovali skup podrške u ovom gradu, ali i onima koji ga podržavaju od objavljivanja spornih fotografija.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

"Hvala vam što ste se spontano organizovali i što ste me podržavali sve ove dane, kao i što ste mi pružili podršku dolaskom na jučerašnji skup. U trenucima koje proživljavam zajedno sa svojom porodicom, u trenucima u kojima s nevjericom posmatram dane iza sebe, jedino što sam shvatio je da mi je trenutno bitno, jesu isključivo zdravlje moje porodice i jak Prijedor. Prijedor kakvim smo ga krenuli graditi. Čvrst i jak, sa dobrom ekipom koja popravlja nešto što je rušeno 16 godina. Način na koji su rušene dobre vrijednosti, najbolje ilustruje situacija u kojoj sam se našao i čitav ovaj montirani proces", kaže Pavlović.

Rekao je da će istražni organi odraditi svoj dio posla, a da njegov nivo nije i nikada neće biti pljuvanje bilo koga.

"Ali osjećam odgovornost, da naglasim da otkako radim kao gradonačelnik Prijedora, svako veče odlazim na spavanje s mislima, kako tako niska nasljeđena budžetska sredstva, rasporediti na sve one građane i strukture koje su u stanju potrebe. A čovjek koji tako djeluje i nastupa, sebi ne može priuštiti scene nemorala i razvratništva, kakve su javno predstavljene javnosti sa jasnim ciljem destabilizacije SNSD-a i progresa koji smo u Prijedoru ostvarili“, napisao je Pavlović i dodao:

"Dalibor Pavlović je isti onaj čovjek kakav je bio i kao direktor Fonda za zdravstvo, prije nego što ga je izabralo njegovo građanstvo za gradonačelnika Prijedora. Onaj čovjek, koji se danas pita šta se to moglo promijeniti da se u proteklih nekoliko dana, naši građani najbizarnije uznemire i izmanipulišu i da im se na zao i beskrupulozan način, onemogući vjera u bolju i svjetliju budućnost na kojoj smo svi zajedno radili i na kojoj radimo. To je ono, što boli kreatore ovog nezamislivog scenarija: vrijeđanje intelekta i morala svih nas“, napisao je Pavlović.

U objavi na Facebooku osvrnuo se na projekte koje je predvodio kao prvi čovjek Prijedora, među kojima su riješeni imovinski odnosi, obezbijeđena sredstva za izgradnju vodovodne mreže u naselju Stari Voćnjak, rekonstrukcija i održavanje puteva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije